top of page
IMG_3981.HEIC.heic

“Er zijn tijdloze plekken, in alle steden. Brussel heeft de zijne, waarvan enkele  heel bekend, zoals de tuinen van het Egmontpaleis, of de doodlopende steegjes die ontsnapt zijn aan de vernietiging in het centrum. Maar u heeft nog nooit gehoord van het huis in Laken dat u vandaag  zal betreden. Het is een goed bewaard geheim, achter een gevel die zorgvuldig nieuwsgierige blikken vermijdt.”

POLUS S. «Pharaon et gaz à tous les étages», Bruxelles dans le 1000. Hors-série Le Soir. Collection des villages de Bruxelles, 2005, pp. 90-91

Het etablissement bevindt zich aan de Koninginnelaan 266 en kreeg de naam “Queens”. Queens is gesitueerd in een herenhuis in neoclassicistische stijl uit 1876. Het was oorspronkelijk eigendom van Emile Bockstael, burgemeester van Laken van 1887 tot 1920. Het huis heeft een klassieke voorgevel. Eenmaal binnen, waan je je in een ander universum. De muren van het trappenhuis zijn in 1920 beschilderd met Egyptische motieven. De salon is in de stijl van Lodewijk XVI. Landelijke taferelen sieren de wanden in de eetkamer. De orangerie heeft florale Art Nouveau motieven op de muren. Het huis herbergt verschillende stijlen en thema’s, net als Brussel zelf. 

bottom of page