top of page

Korei: Interieurbezoek & wandeling: Het kerkhof van Laken en Queens Brussels

Interieurbezoek & wandeling: Het kerkhof van Laken en Queens Brussels… waar Emile Bockstael thuis was en nu in vrede rust.

Korei: Interieurbezoek & wandeling: Het kerkhof van Laken en Queens Brussels
Korei: Interieurbezoek & wandeling: Het kerkhof van Laken en Queens Brussels

Time & Location

27 Mar 2022, 14:00 – 16:30

Bruxelles, Av. de la Reine 266, 1020 Bruxelles, Belgium

About the Event

Na de wandeling op het kerkhof bezoeken we het huis op de Koninginnelaan waar Bockstael tot aan zijn dood in 1920 woonde. Deze laan maakt deel uit van het Koninklijk Tracé dat het Koninklijk Paleis van Brussel verbindt met het Kasteel in Laken. In die tijd was het een prestigieuze avenue waar heel wat welgestelde burgers zich vestigden. Het herenhuis in neoclassicistische stijl is gebouwd in 1876 door een onbekende architect.

Het werd ingericht in een betoverende, eclectische woonstijl: de trapzaal heeft een volledige Egyptische-Assyrische wandbeschildering, de wintertuin een sjablonering met florale art nouveau-motieven, de eetkamer imitatiewandtapijten die dorpstaferelen voorstellen…

Onder de naam Queens opent dit bijzondere huis zijn deuren voor een interactie tussen kunstenaars en publiek. Het huis is zowel een kunstgalerie, kunstenaarsresidentie als een concertruimte. De huidige eigenaars willen kunst tonen, het publiek een multidisciplinaire ervaring laten opdoen en dit alles met respect voor de eigenheid van de geschiedenis van het huis.

Share This Event

bottom of page